ŠOLA PLAVANJA ZA OTROKE

(5 - 12 let)

Otrokom smo pripravili ŠOLO PLAVANJA, ki preko zabavnih iger, hkrati pa tudi z resnim delom, omogoči začetne, osnovne in nadaljevalne vodne užitke.
Plavanje sodi med gibanja, ki jih ne pridobimo z drugimi vsakodnevnimi gibalnimi izkušnjami, kot so hoja, tek, kolesarjenje idr. Premikanja v vodi se človek nauči relativno hitro. Proces učenja pravilnih tehnik plavanja, ki omogočajo da se v vodi premikamo dlje časa, pa je relativno dolg. Plavanje je primerno za vsakogar, za vsa življenjska obdobja in vse letne čase. Priporočljivo je tudi za ljudi s prekomerno telesno težo, astmatike, nosečnice in ljudi, ki imajo težave z hrbtenico in nogami.

CILJI ŠOLE PLAVANJA:

  • Naučiti otroke tri osnovne tehnike plavanja (prsno, hrbtno in kravl), sproščenega in varnega skakanja v vodo ter vzbuditi otrokom veselje do vode. Ob učenju plavanja bo tudi obilo zabave z igrami v vodi.

KRAJ IZVEDBE PROGRAMA:

  • Notranji bazen na ŠC Police

URNIK:

  • (potrebne predhodne prijave) pričnemo 2.10.2023
  • Objavljen pod rubriko Urniki

CENA:

VSAKO URO OTROKE GLEDE NA NJIHOVO PREDZNANJE RAZDELILI V 2 SKUPINI:

  • OSNOVNA ŠOLA PLAVANJA (mali MEHURČKI)
  • NADALJEVALNA ŠOLA PLAVANJA (veliki MEHURČKI)

Plavalni tečaj se prične s trenutkom, ko boste z otrokom prišli, preoblekli ga bomo, “kakšno rekli” in nato skupaj odšli plavat. Ko bodo otroci s plavanjem končali, se bomo spet skupaj preoblekli, posušili lase, nataknili vsak svoje čevlje in skupaj počakali na Vas.

Scroll to Top